Bestil online og hent i butikken dagen efter
0 Kurv
Tilføjet til kurv
    Du har ting i kurven
    Du har 1 ting i kurven
    Total
    Gå til betaling Forsæt shopping


    News

    Sådan holder du kaniner

    Sådan holder du kaniner

    Kaniner

    Kaniner findes vildtlevende på øen Endelave og på Samsø i Danmark. Men er mest almindelige som kæledyr.

    Grønt tilskud
    Om sommeren skal kaniner fodres med tilskud af græs og mælkebøtter. Herudover kan fodres med følgende: Gulerødder, julesalat, bladselleri, grønkål, jordskokker, æbler, pærer, løvstikke, hjulkrone og brændenælder.

    Tandpleje
    Grene, især fra frugttræer, er godt, idet det både er tidsfor-driv og godt for tænderne, der vokser konstant. Ved tygning af grene slides tænderne, så de ikke vokser så lange. Man skal blot vide, at kaniner ikke tåler grene fra stenfrugttræer som blomme-, mirabelle-, og lign. træer, da barken indeholder cyanid (blåsyre).

    Temperatur
    Kaniner har det bedst udendørs. Kaniner i naturen er tilpasset et liv, hvor de skal kunne tåle kulde, derimod tåler kaniner dårligt høje temperaturer. Pas dog på at vand og foder ikke fryser om vinteren.

    Alder
    En kanin bliver gennemsnitligt 5-6 år gammel, nogle kaniner kan dog blive op til 10 år.

    Fjerkræ

    Fjerkræ

    Fjerkræ 

    11 gode råd om høns:

    1. Sørg for at foderet er tilpasset hønens behov og brug kun sunde og gode kvalitetsfodermidler.
    2. Sørg altid for at hønsene har fri adgang til til friskt drikkevand, dette sikrer optimal foderoptagelse. En høne drikker 1/4 - 1/2 liter vand pr. dag.
    3. Sørg for at hønsene har adgang til grus og småsten. Høns har brug for kråsemateriale til fornyelse af kråsens indhold af knusningsmateriale.
    4. Vandtrug og ædetrug skal være nemme at renholde, så man undgår belægninger.
    5. Man undgår ikke utøj i hønsegården uden at forebygge. Høns som har adgang til støvbadning, er som regel i stand til selv at holde utøj nede.
    6. Rester fra husholdningen. Høns er generelt altædende. Giv ikke hønsene æggeskaller, da de kan få smag for det, og så begynder de at æde deres egne æg.
    7. I hønsestalden skal der være lys i 16 timer.
    8. Der bør max være 3 høns pr. m2.
    9. Der bør være en redepr. 5 høns.
    10. Et tyndt strølag forhindrer hønsene i at lægge æg på gulvet.
    11. Som tommelfinger regel bør man regne med 12 cm fodertrug og 5 cm drikkekar til hver høne.

    Alt du skal vide om får

    Alt du skal vide om får

    Fodring

    • Får er drøvtyggere, hvilket betyder at de skal have foder med struktur, som en del af foderrationen. Ellers kan deres vom ikke fungere og omsætte foderet.
    • Det er vigtig at sørge for, at fårene får de vitaminer og mineraler, de har brug for.
    • Fårene skal altid have adgang til frisk vand. Et moderfår med to lam drikker ca. 7 liter vand i døgnet.
    Køb af dyr
    • Ved køb af dyr bør kun købes dyr som er i godt huld, har en ren og glansfuld uld, lige tænder, let og ubesværet gang, her interesse for deres omgivelser og et roligt temperament. Det kan være en god ide, at tage en erfaren fåreavler med når man skal købe nye dyr.
    Registrering
    • Det er lovpligtigt at lade enhver fårebesætning registrere i det Centrale Husdyr Register. Dette er uanset om man har 1 eller 1000 får. Alle får og lam skal være øremærkede.
    Indhegning

    • Den sikreste måde at hegne på er at bruge "rigtig" fårehegn. Almindeligt strømførende trådhegn med 3-5 tråde kan også anvendes.
    Læmning
    • Normalt foregår læmningen uden problemer. Et døgn før læmningen vil der komme mælk til patterne. Fåret bliver rødt og hævet bagi. Fåret bliver lidt uroligt inden læmningen går i gang, rejser sig op, lægger sig ned, går hvileløs rundt, måske spiser det ikke så meget.
    • I de første af lammets levetimer er det vigtigt at holde øje med om lammet får mælk. Det er meget vigtig at lammet får den første råmælk fra moderfåret. Den første råmælk er bl.a. med til at starte lammets mave op.
    • Får går drægtige i 147 dage.

    8 gode råd ernæring til dine heste

    8 gode råd ernæring til dine heste

    Hest 

    Hesten ernæring er meget vigtig. skriv en god lang tekst

    8 gode råd om fodring af heste

    1. Sørg for at foderrationen er velafstemt i henhold til hestens behov og brug kun sunde og gode kvalitetsfodermidler.
    2. Giv foder i småpotioner og foder flere gange dagligt.
    3. Giv vand før fodring. Bedst er det, hvis hesten altid har fri adgang til vand. Herved sker en bedre fordøjelse og færre koliktilfælde.
    4. Foderændring skal ske gradvist, d.v.s. over 8-14 dage. Forøg fodermængden gradvist hver dag.
    5. Lad være med at bruge hesten lige efter et måltid. Der er ikke tilstrækkelig blodtilførsel til tarmen til at sikre en god fordøjelse, og det kan medføre kolik. Endvidere vil en fyldt mave og tarm begrænse lungernes udvidelsesmuligheder.
    6. Giv altid tilstrækkelig stråfoder eller andet fiberholdigt foder. Mangel på letfordøjelige fiber kan medføre fordøjelsesforstyrrelser.
    7. Afstem fodermængden i forhold til hestens størrelse, arbejde, huld, temperament m.v. Ikke alle heste udnytter foderet ens.
    8. Brug gerne lidt lækkert til hesten. Det stimulerer appetitten.